Barista training

Wij verzorgen regelmatig barista trainingen en workshops in de regio. Laat u zich inspereren door een echte barista!

Voor zowel beginnende als ervaren barista’s worden trainingen verzorgd.

Uiteraard kunnen wij ook een training verzorgen op uw lokatie voor u en uw collega’s. Na deze training zullen uw klanten een andere beleving krijgen van het drinken van een espresso, koffie, cappuccino of latte macchiato in uw horeca gelegenheid.

De onderstaande vijf M’s zijn belangrijk voor de ultieme kop koffie. Ieder aspect is belangrijk om een mooi product neer te zetten voor de klant.

  • Machine
  • Molen
  • Melange
  • Melk
  • Mens

Bij de training komen alle aspecten uitgebreid aan bod.

Om een goede cappuccino te maken zult u eerst een goede espresso moeten maken. Hoe is de maling? Hoelang is de doorlooptijd? Is de koffieboon wel de juiste? Is de apparatuur wel goed schoon en hoe is de temperatuur? Gebruikt u de juiste melk? Hoe schuimt u de melk op? Gebruikt u een tamper?

Wij leren u in de basis training alle aspecten waar u rekening mee moet houden. Daarop volgend kunt u zich toeleggen op het maken van Latte Art’s. U leert de melk op te schuimen door de juiste techniek te gebruiken doormiddel van de juiste melkkan. Vervolgens leert u hoe u de melk door de espresso heen schenkt om een figuurtje te maken. Bijvoorbeeld een hartje, appeltje of rosetta. Latte Art is een ware melkkunst!

Koffie maken is een vak! Onze kennis delen we graag met u.

espresso-bola-serrie

Tevens leveren wij alle barista attributen.

  • Melkkannen
  • Tampers
  • Kloplade’s
  • Schoonmaak borstels
  • Temperatuur meters

 

Kosten en  inschrijven.

Inschrijven via het contact formulier. Prijs per persoon  €  60,- inclusief B.T.W.
Minimaal 3 en maximaal  6 personen per workshop.  De Workshop Latte Art  gaat door vanaf 3 of meer aanmeldingen. Vermeld voor elke deelnemer de volledige naam.

Wat krijg je hiervoor?

  • Introductie koffie in het algemeen
  • Uitleg bereiden van espresso, koffie, cappuccino en latte macchiato
  • Uitleg van de techniek om het perfecte melkschuim te maken
  • Zelf oefenen achter de espressomachine
  • Naslagwerk voor thuis
  • Deelnemers certificaat
  • 250 gram espressokoffie voor thuis
  • 10% korting op koffie, baristatools op de dag van de cursus